8 september 2024

Veiligheidsbijeenkomst ouderen

In de week van 7 oktober tot 12 oktober 2024 is het weer tijd voor: “De week van de Veiligheid”. Het doel van de landelijke campagne is het onder de aandacht brengen van een specifiek thema. Het thema van 2024 is Agressie en Geweld (tegen ondernemers). De gemeente Eindhoven organiseert met diverse partijen, zoals het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) in die week verschillende activiteiten, gericht op veilig wonen, verblijven en ondernemen.

Op vrijdagmiddag 11 oktober organiseert de gemeente Eindhoven, samen met het CCV en de brandweer een informatiemiddag met en voor “Seniorenbelang Kring Eindhoven”.

De aandacht bij deze bijeenkomst zal vooral uitgaan naar praktische zaken die ouderen kunnen helpen om de veiligheid binnen en rondom het huis te verbeteren. Denk hierbij aan uitleg over veilig wonen, inbraakpreventie, babbeltrucs en online betalen. De brandweer is, in het kader van brandveiligheid, aanwezig om u bewust te laten worden van (brand)gevaren en risico’s binnen en rondom het huis.

De bijeenkomst vindt plaats in het “Senioren Steunpunt 55+ de Jaguar”, Jaguarstraat 2 in Eindhoven. De inloop is vanaf 13.00 en het programma zal starten om 13.30. Het programma duurt in principe tot 16.00. Daarna zal er tijd zijn voor een borrel en het stellen van vragen. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk! Voor meer informatie of aanmelden stuurt u bij voorkeur een e-mail naar secretariaat@seniorenbelangkringeindhoven.nl onder vermelding van “veiligheidsbijeenkomst” of telefonisch bij het secretariaat: 06 498 09 649. A.u.b. aangeven of u met 1 of 2 personen komt.

Aanmelden kan tot 1 oktober en VOL = VOL.[1]

Openbaar vervoer

“Steunpunt 55+ De Jaguar” is per bus goed bereikbaar via lijn 12.

Parkeren

Komt u met de auto? Parkeren is mogelijk in de straten in de directe omgeving van “de Jaguar”

[1] Bij over intekening hebben leden van de afdelingen vallend onder Seniorenbelang Kring Eindhoven voorrang en vervolgens geldt de volgorde van aanmelding. Indien er sprake is van grote over intekening, zal er rond begin 2025 (mogelijk) een zelfde bijeenkomst georganiseerd worden.