12 oktober 2024

Speciale Editie Alzheimer Café

Speciale Editie Alzheimer Café – 16 november PSV Stadion

Dementie bespreekbaar: in gesprek met Hans van Breukelen

Eindhoven – Op zaterdag 16 november organiseert Alzheimer Zuidoost-Brabant een speciale editie van het Alzheimer Café. Praat mee met voormalig professioneel keeper Hans van Breukelen over dementie.
Marijke Maas, ouderenpsycholoog, gaat in gesprek met Hans van Breukelen en met de bezoekers over  persoonlijke ervaringen. Wat betekent het als een familielid of vriend(-in) dementie krijgt? Welke invloed heeft deze ziekte op je leven. Hoe deel je dit met je omgeving? En hoe ga je om met veranderingen? Deze en andere vragen komen aan bod.
Mensen met dementie en hun naasten zijn uitgenodigd om naar deze bijeenkomst te komen op zaterdag 16 november van 14.30 tot 17.00 uur in het PSV stadion in Eindhoven. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is nodig en kan via www.alzheimer-nederland.nl/speciale-editie of via 033-3032502.

Alzheimer Cafés in de regio

Een deskundige spreker, veel ruimte voor uitwisseling en een stem geven aan mensen met dementie en hun naasten. Dat is het doel van een Alzheimer Café.
Alzheimer Zuidoost-Brabant kent 7 verschillende Alzheimer Cafés, te weten: Eindhoven, Helmond, Valkenswaard-Waalre, Gemert-Laarbeek, De Kempen, Peelland en Best-Oirschot-Son&Breugel (B.O.S.). Elke locatie heeft een vaste dag in de maand waarop een bijeenkomst plaats vindt. Het programma van de verschillende locaties is te vinden op www.alzheimer-nederland.nl/regios/zuidoost-brabant.

Over dementie

In Nederland hebben 300.000 mensen dementie. Dit aantal zal explosief stijgen naar een half miljoen in 2024. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm. Het is de missie van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen of te genezen. En tot die tijd maakt Alzheimer Nederland zich sterk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun omgeving.

Fotograaf: Casper Rila